DIY Sohvan pienennys

Minun mielestä jokaisen kannattaisi opetella perustyökalujen käyttö. Se ei ole vaikeaa ja mahdollistaa monituisia asioita. Kuten sohvan sahaamisen kahtia ja liittämisen takaisin yhteen tilaan sopivamman kokoisena. Tässäkään projektissa ei ollut yhtään oikeasti vaikeata vaihetta. Verhoilun irroittaminen repimättä vaati pitkää pinnaa ja joitakin kertoja piti pitää tuumaustaukoja, mutta siinäpä se. Puukkosaha, porakone, käsisaha, nitoja ja parit talttapäämeisselit tarvittiin eli ei mitään erikoistyökaluja, mutta kerrotaanpa vähän taustoja miten tämmöiseen hullutukseen päädyttiin.

Mökkerön kuistilla on ollut jo pari vuotta aivan ihana kahdenistuttava sohva. Siinä on otettu monet päikkärit, juotu kahvit, kiikaroitu lentoon lähteviä koneita ja odotettu milloin mamma tulisi sisään puutarhahommista ja antaisi parit koiranherkut. Rakastan jostain syystä tuota sohvaa, mutta se on alusta asti ollut vähän liian suuri ja himpun verran matala istua tuohon tilaan. Äitini sanoin sohva ei ollut tehty huonopolvisille. Talvella päätin, että nyt asiaan tulee muutos. Kuisti on eristämätön ja tiedän, että sohvassa on taatusti se tietty mökin haju joka tarttuu kosteassa huonekaluihin enkä näin ollen ajatellut kenenkään haluavan sellaista kotiinsa. Vaihtoehdot olivat Sortti-asema tai pieni tuunausprojekti. Eihän tässä ollut mitään menetettävää!

Täällä blogissakin jo useasti tavattu kaverini Johanna ja J seuranani päätimme kokeilla saisiko sohvasta sahattua 15 senttimetriä pois ja vielä liitettyä osat tukevasti takaisin yhteen. Ja saihan siitä! Purimme verhoilua ja toppauksia pois tieltä, irrotimme vieteripohjan ja sahasimme päädyistä sekä käsinojista palat pois. Pienennetyt osat yhdistettiin järeiden naulausrautojen ja parin puupalikan avulla takaisin yhteen. Vieteripohja ei mahtunut enää takaisin paikalleen, joten tein makuusopen tieltä purkamani kaapin laudoista sohvaan uuden säleikköpohjan. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, koska säleikön päällä on paljon tukevampi istua ja yhdessä pohjaan lisäämieni neljä senttiä korkeiden puiden kanssa saimme istumiskorkeutta lisättyä juuri sopivasti. Pehmusteet ja verhoilukankaat takaisin paikalleen nitojan avulla ja voila! Lopputuloksena entistä parempi sohva, jota on nyt ennätetty jo testikäyttää kuukauden verran. Pelittää hyvin ja on oikein tukeva.

Juhannusviikolla intouduin kaivamaan esille mökillä olleen vanhan Tikkakosken ompelukoneen. Käänsin koneen näkyville työtason päälle ja siirsin sen kuistille ansaitsemalleen paikalle uudistetun sohvan viereen. Puolakotelossa oli vielä lanka sisällä ja neula näyttäisi liikkuvan ihan oikein poljinta painaessa. Niinköhän sitä intoutuisi kokeilemaan ompeluakin?! Kaunis se on joka tapauksessa ja sopii mielestäni hienosti mökin tunnelmaan. Tuo kuisti on varsinkin viileämmillä keleillä yksi suosikki paikoistani mökillä kun siitä näkee hyvin puutarhaan.

Tällainen projekti tällä kertaa! Ei muuta kuin Rohkelikko-hattu päähän ja kokeilemaan 😀

Terveisin, Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s