Siirtolapuutarhamökin ullakon remontointi Osa 6: Lattia

Mökkerön vintin remontti alkaa olla lähes valmis ja sehän näyttää hyvältä! Lattialla oli suuren suuri merkitys kokonaisuuden kannalta ja halusin sinne vaalean laminaatin. En harmaata enkä valkoista vaan yleisilmeeltään kevyen, mutta kuitenkin puun näköisen. Tämän laminaatin nähtyäni rakastuin siihen oikopäätä ja nyt paikallaan se on yhtä ihanan näköinen kuin kuvittelinkin.

20190428_12285220190428_122917

Paneloinnin jälkeen laminaatin laitto tuntui suorastaan helpolta ja eteni sutjakkaasti. Vähän jouduin miettimään miten saan helpoiten kolottua pystypalkeille aukot, mutta siinäpä se vaikein osuus olikin. Pohjatyöt oli olemattomat ja lattia on laitettu vastoin kaikkia ohjeita hyvinkin epätasaiselle pohjalle. Päätin tietoisesti tehdä näin, koska kyse on kuitenkin vain tilasta jossa kontataan nukkumaan ja pois. Toki paraatihuoneen kohdalla olisin tehnyt paremmin. Laminaatin alla on siis vain astetta laadukkaampaa aluskatetta, joka hieman tasoitti korkeuseroja. Yllättävän hyvä siitä tuli näinkin vaikka paikoitellen tuntuu pehmeyttä. Normaalisti kävellessä lattia tuntuisi varmasti epätasaisemmalta, mutta kontaten välttää oikein hyvin. Laminaatin asennuksen lisäksi maalasin vintin puupalkit sopivan värisellä kalkkimaalilla ja lopputulos on mukavan rauhallinen.

20190317_132451

Tältä vintillä nyt näyttää. Tuo vasemmalla oleva pieni puupalkki tulee vielä valkoiseksi niin uppoaa paremmin seinään.

Yhteensä tilaan kului noin 15 neliötä laminaattia ja viisi pakettia riitti niin ettei yhtään kokonaista levyä jäänyt jäljelle. Huh! Hieno juttu, eipähän tarvitse miettiä mitä niillä lopuilla tekisi. Rahaa meni noin 150 euroa, koska aluskatteen sain ilmaiseksi. Se jäi siskon remontissa yli ja pääsi nyt hyötykäyttöön.

Remontti lähestyy maaliviivaa ja voin vain todeta, että universumille kiitos siitä! Halleluja! Paljoa enempää en olisi enää jaksanutkaan. Tämän menneen talven lähes jokainen vapaapäivä on kulunut rempatessa ainakin pari tuntia. En olisi kuitenkaan halunnut jättää töitä keväällekään, koska silloin valmista ei olisi tullut remontista eikä kevättöistä. Sarjan seuraavassa osassa kerron uuden kulkuaukon puhkaisemisesta, rappusten teosta ja toivottavasti myös listoituksesta. Vielä vähän pitäisi ahkeroida ennenkuin siirrytään kokonaan ulkohommiin! Sarjan muut kirjoitukset löydät hakusanalla remontointi.

Hyvää Vappuviikkoa! Toivoo, Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s