Löytöjä, löytöjä

20190105_201729

Innostuin pitkästä aikaa kirppistelemään. Miten se onkaan niin mukavaa vaikkei kummempia ostaisikaan? Itse tykkään eniten hyllykirppiksistä tai esimerkiksi siivouspäivän tyylisistä pienistä ja spontaaneista tapahtumista. Usein noissa isoissa perinteisissä kirppis-tapahtumissa on niin ammattimaisia myyjiä, että minulla menee jotenkin maku. Myydään Arabiaa ja Iittalaa kovilla hinnoilla ja näiden lisäksi vielä kaikenlaista lähes uutta tavaraa, joka on todennäköisesti hankittu ihan vaan myyntiä ajatellen. Paras kirppis on sellainen missä tavallinen ihminen myy tavallisia tavaroita tavalliselle ihmiselle. Eli minulle.

Toinen lukunsa on sitten SPR:n Kontti. Ajatus on mielestäni hyvä ja myynnillä tienattu raha menee hyvään tarkoitukseen, mutta suurin osa tuotteista on kuitenkin hinnoiteltu totaalisen yläkanttiin ja jää ainakin minulta ostamatta. Minua lähimpänä olevassa Tammiston Kontissa on mahtava Näprä-osasto. En tiedä onko tuo nimi alunperin Kierrätyskeskuksen lanseeraama, mutta sopii Konttiinkin hyvin. Tällainen tuunaaja ja käsityöihminen on siellä ekstaasissa. Tarjolla on kaikenlaisia materiaaleja, joita voi yhdistellä ja keräillä tarpeen mukaan. Nämä matskut on hinnoiteltu painon mukaan ja maksavat 50 senttiä per 100 grammaa. Helmiä, nappeja, simpukoita, lankoja, lasikuulia, mosaiikkilaattoja, värikyniä, kankaanpaloja.. Tällä kertaa valitsin sieltä verhorenkaita, simpukoita ja kirjontatyölle tarkoitetun kehyksen.

20190105_201214

20190105_221422

Kirjontatyön sijaan pingotin tähän palan tapettia. Sopii mummonmökin seinälle näinkin.

Läheiseltä Helsinki-Vantaan lentokentältä kärrätään tuonne ruumaan menevistä matkalaukuista poistetut varavirtalähteet, jotka nekin myydään Näprä-pisteessä painon mukaan. Olen ostanut muutaman itselleni ja lähipiirille, mutta täytyy huomioida että toimivuudesta ei ole takuita. Kaikilla ei ole CE-merkintää ja ainakin ekat latailut kannattanee tehdä valvovan silmän alla. Varavirtalähteitä valitessa tarkkailen milliampeeritunnin (mAh) arvoa. Pienimmät on noin 2000 mAh ja sillä lataa kännykän ehkä kertaalleen. Itse en ihan noin pientä ostaisi ja omani onkin 5200 mAh. Varavirtalähde on ihan näppärä vekotin jos suunnittelee off grid-reissua tai vaikka ihan kotonakin. Akkuhan on aina loppu just silloin kun haluaisit somettaa sängyn uumenissa.

20190107_10205920190105_202003

Suutarilan kirppikseltä bongasin söpön Cilion kermakon eurolla ja kaksi ruusukuvioista tyynynpäällistä 50 senttiä kipale. J ehti jo mainita miten hankala tuo kermakko on tiskata ja saattaa siinä kyllä piillä totuuden siemen. Tästä tarjotaankin kahvimaitoa erikoistapauksissa, joita meillä on harvakseltaan, joten hankalan putsauksen kanssa pystyy elämään. Tyynynpäälliset ostin lähinnä materiaaliksi suunnitteilla oleviin mökkerön tilkkutyynyihin. Mökillä saa mielestäni olla vähän siirappisia kukkakuvioita sun muita vaikkei ne ehkä kaupunkikotiin niin sovikaan.

Loppuun säästin tämän jutun helmen. Kyse ei ole kirppislöydöstä, mutta vanhasta tavarasta kumminkin. ”Löydön” tein äitini kaappien kätköistä. Ihana vanha kahvimylly. Muistan myllyn lapsuudestani ja olen sillä maapähkinöitä jauhanutkin, mutta sittemmin se oli siirretty kaappiin ja unholaan. Äiti oli nuorena naisena palannut Helsingistä ystävänsä Pirkon kanssa Ilomantsin Osuuspankkiin kesätöihin ja vuokrannut kirkonkylältä huoneiston. Asuntoon kuului huone, keittiö ja keittiön takana verholla eristetty alkovi. Pirkko asutti huonetta ja äiti alkovia. Tiiviisti asuminen oli tuolloin ihan tavallista eikä heillä olisi muuhun ollut varaakaan. Kahvimylly oli vuokraisännän, Ukko Pikkaraisen, vaimoineen 20-luvulla saama häälahja. Äiti sai sen sitten joskus vuonna -68 tai -69. Minulla ei taida mitään muuta niin vanhaa ollakaan. Mylly on tosi kaunis ja saakin mökillä kunniapaikan. Suunnitelmissani on kiinnittää mökkikeittiön seinälle kahvinkeittimen yläpuolelle avohylly niin siihenhän tuo sopii täydellisesti. Kolme aikaisempaa mökkikesää on mennyt ulkohommissa ja sisällä on käytännössä vain maalattu ja rakennettu makuusoppi. Sisustamiselle en ole ehtinyt uhrata ajatustakaan, mutta ehkä tässä pikkuhiljaa on aikaa keskittyä vähän siihenkin. Ajatuksena olisi sisustaa vanhoilla tavaroilla ja itse tehden.

20190105_20100520190105_20084820190105_200726

Hyvää alkanutta viikkoa!

Toivoo, Javis

Ps. Remppa raahautuu niin hitaasti eteenpäin ettei siitä nyt ole juurikaan kerrottavaa. Palataan siihen myöhemmin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Löytöjä, löytöjä

  1. Paluuviite: Tampereen kirpputorikierros | Laura eli Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s