Siirtolapuutarhamökin ullakon remontointi Osa 3

Mökkeröllä ei ole viime viikkoina tapahtunut suurta muutosta rakenteellisesti vaan olen tehnyt sitä remontoinnin tylsintä osiota. Ikkunoiden asennuksen jälkeen vuorossa on ollut nimittäin vanhan rojun raijausta ja siivousta. Marraskuussa ihminen ei taatusti ole tuottavimmillaan, mutta olen kuitenkin jaksanut raahautua mökille remppapuuhiin. Ja se on ollut jopa tosi kivaa. Vaikka puuha etenee vain parin tunnin sysäyksissä on itselleni ollut palkitsevaa nähdä myös tämän työn tulokset.

20181125_11002720181125_110047

20181125_110412

Kuurankukkasia piirtyneen sun ikkunaasi näin..

Vintille oli säästetty varmaan jokainen rakennusvaiheessa yli jäänyt puunkappale. Ymmärrän, että sotien jälkeen on pitänyt säästää kaikki, mutta että vielä 70-luvullakin? Epämääräistä listan ja lankun pätkää oli iso kasa, mutta vaikea niitä on mihinkään hyödyntää kun jokaista on yksi laatuaan. Samoin lastulevyn paloja. Huomasin muuten siivouksen yhteydessä, että vintin lattialevynä on käytetty myös vanhoja kaapinovia. Siinä onkin taas yksi pähkinä purtavaksi meikäläiselle, että mitenkäs se laminaatti solahtaa niiden metallisaranoiden päälle. Jännä nähdä.

20181113_130426

Pientä ja vähän suurempaa puun palaa ullakolta roudattuna.

20181113_130437

Elannolta on kärry hukassa.

Tarkemman tutkiskelun jälkeen kävi ilmi, että myös tulevasta paneloinnista tulee astetta haasteellisempi, koska myös tukipuissa on käytetty lyhyempiä paloja, jotka ovat muuta tukipuiden etulinjaa sisempänä. Eli siihen kohtaan missä paneeli kulkee sujuvasti tukipuiden pinnassa tulee ainakin yhteen kohtaan uloke, joka täytyy jotenkin kiertää. Muutenkin tuossa on rakenteet tehty selkeästi niin ettei vinttiä ole ollut tarkoituskaan ottaa asuinkäyttöön. Siellä on useammassa kohtaa semmosia oikein paksusta rautalangasta tehtyjä virityksiä, joiden tarkoitusta en ihan ymmärrä. Monta kinkkistä kohtaa, jotka aiheuttavat nyt päänpaivaa ja pistävät miettimään mitäköhän he ovat rakentaessa ajaneet takaa. Luin yhdestä toisesta blogista remontoinnin olevan semmosta puuhaa, että parempi vaan kun ei liikaa ajattele työn määrää ja tekee vaan. Allekirjoitan tuon jo tällä vähäisellä kokemuksellani, koska jos näkee vain pelkät hankaluudet ja esteet niin voipuuhan siinä jo etukäteen niin ettei uskalla aloittaakaan. Pienin askelin vain.

20181118_132741

Jaahas, mikäs rautalanka se siinä on? Kattotuolin yli se menee ja katoaa jonnekin välikattoon.

Ensi viikolla minulla pitäisi olla jo vähän eristettyä seinänpätkää esiteltävänä. Mikäli haluat lukea muut ullakon remontointiin liittyvät kirjoitukset, löydät ne hakusanalla remontointi. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Toivoo, Javis

Yksi kommentti artikkeliin ”Siirtolapuutarhamökin ullakon remontointi Osa 3

  1. Paluuviite: Siirtolapuutarhamökin ullakon remontointi Osa 4: Eristeet | Laura eli Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s