Siirtolapuutarhamökin ullakon remontointi Osa 1

Meidän mökillä on alkamassa vintin remontointi. Tämä projekti toteutetaan omin voimin ja apukäsiä sekä -aivoja saadaan ystävästäni. Varsinaista remppakokemusta meillä ei ole, mutta sen korvannee vilkkaat pääkopat ja töihin tottuneet kädet. Tarkoituksena on siis laittaa vintin päätyihin 6×6 ikkunat, eristää ja paneloida katto ja seinät sekä laittaa lattia. Lisäksi puhkaistaan uusi kulkuaukko varsinaisen huoneen puolelta ja laitetaan siihen rappuset. Tällä hetkellä kulkuaukko on makuusopesta ja se on sijaintina huono. Mitään kantavia rakenteita ei ruveta justeeraamaan vaan tukipuut jätetään paikoilleen. Tällä hetkellä vinttiä ei ole eristetty lainkaan ja päätyseinillä onkin vain ulkoverhouslaudat.

20180614_204124

Ullakon tilanne ennen remonttia. Kuvien otossa on käytetty lisävaloa. Oikeastihan siellä on pilkkopimeää.

Projektin on arvioitu kestävän pitkään. En halua ottaa tästä ressiä vaan tehdä vähän kerrallaan. Tykkään kaikista nikkarointijutuista, mutta jos aikataulu on tiukka katoaa puuhasta hauskuus. Tarkoitus olisikin edetä pienin askelin itse työstä nautiskellen. Ensimmäinen osa olisi ikkunoiden asennus ja se toteutetaan vielä tänä syksynä. Ikkunat on jo hankittu Starkista ja ne ovat puupuitteiset kuten siirtolapuutarhamme rakennustapaohjeissa määrätään. Ikkunat aukeavat sisäänpäin. En tiedä olisiko ulospäin aukeava ollut parempi, mutta pikkuikkunoita oli kovin vähän tarjolla rautakaupoissa, joten varsinaisesti valitsemaan ei päässyt. Toki jos rahaa on käytössä reilusti niin voihan ikkunat vaikka teettää omien mieltymystensä mukaan.

20180614_204105

Pystytolpat saavat jäädä, mutta nuo vinolaudat taidan ottaa pois.

20180614_204056

Kuusenjalasta voisi päätellä joidenkin omistajien viettäneen mökillä myös Joulua.

Aiemmin viikolla kävin K-Raudassa ostamassa puutavarat ja ruuveja ikkunaprojektiin. On jotenkin liikuttavaa huomata miten yksin naisena olen saanut aina apua myyjiltä tai muilta asiakkailta. Kai se ajatus miesten mielessä edelleen on, että tuo rassukka on pelastettava! Tai sitten se olen vaan minä, joka haahuilen aiheuttaen huolestuneisuutta heissä. Tällä kertaa rupesin juttusille erään vanhemman herran kanssa, joka hänkin oli asiakkaana. Sain lainata mittaa ja herra jopa tarjoutui sahaamaan puut pienemmiksi puolestani. Ettei vain satu mitään! Ja näin kaikki sujuikin oikein sulavasti. Minulla ei ota ylpeydelle vastaanottaa apua, tiedän että olisin selvinnyt itseksenikin, mutta olisihan se vienyt paljon enemmän aikaa. Kiitos vain tälle ihanalle herralle avusta.

Rautakaupasta suuntasin mökille ja maalasin ikkunoiden ja karmien ulko-osat. Puolitoista tuntia odottelin, että kuivuvat ja sitten aloitin maalausurakan alusta uudestaan. Mökissä oli sisällä sama lämpötila kuin ulkona eli viitisen astetta, mutta laitoin tavallisen lämpöpuhaltimen tohottamaan. Lämpötila nousikin jo 18 asteeseen kolmen tunnin aikana. Toista patteria en nyt laittanut, mutta näillä kahdella torpan saa lämpiämään parissa tunnissa. On kiva huomata, että mökin rakentanut mies on tehnyt laadukasta työtä eikä se pahasti falskaa. Mökin varsinainen huone sekä entinen varasto nykyinen makuusoppi on hyvin eristetyt ja pitävät lämmön hyvin. Vintti eristämättömänä on tietysti kylmä/kuuma ja samoin lasikuisti. Siinä kun on yksinkertaiset ikkunatkin. Täytyisi joskus mennä pakkasilla viettämään mökkiviikonloppua ja katsoa vieläkö silloinkin eristys pelaa.

Nyt kaikki alkaisi olla valmista itse ikkunoiden asennusta varten. Katsotaan mitä tuleman pitää!

Hyvää alkavaa viikkoa,

Toivoo Javis

2 kommenttia artikkeliin ”Siirtolapuutarhamökin ullakon remontointi Osa 1

  1. Paluuviite: Siirtolapuutarhamökin ullakon remontointi Osa 4: Eristeet | Laura eli Javis

  2. Paluuviite: Askeleitani kohti omavaraisuutta Osa 10: Loppu, slut! | Laura eli Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s