Remonttia ja mojitoja

Ensimmäinen heinäkuuta. Mökillä on käynnistynyt makkarin rakennusprojekti entiseen sisävarastoon ja se ottaa kyllä koville. Väsättävää on yllättävän paljon maalailuineen ja rakentamisineen. Yksi päivä, sunnuntai, meni varaston tyhjentämiseen, tavaroiden uusien paikkojen etsimiseen ja hyllyjen purkamiseen. Seuraava tarvikkeiden ostamiseen ja maalaamiseen. Kolmantena päästiin rakentamaan. Neljäntenä käytiin ostamassa uusi patja sekä muuta tuikitarpeellista ja illalla aloitettiin vielä sängynaluslaatikon rakennus. Sitten alkoikin työpäivät, joiden iltoina ei jaksanut enää mitään. Tästä seurasi huono-omatunto ja ärsytys. Samalla koko projekti uuvutti. Hommat eteni, eikä keskenkään halunnut jättää koska piha täynnä työkaluja ja roinaa ei sovi meikäläisen feng shuihin. Vihdoin sunnuntaina viikon ahkeroinnin jälkeen makkari on sisustusta ja ilmanvaihtokanavaa vaille valmis. Laitan enemmän kuvia sitten kun huone on täysin valmis. Hyvä siitä tuli ja punkka vaikuttaa oikein hyvältä nukkua.

20180626_133336

Sisko hommissa.

20180626_193851

Tilassa olleiden varastohyllyjen levyt hyödynnettiin laveriksi.

IMG-20180701-WA0006

Alle tehtiin kaksi laatikkoa tavaroiden säilytystä varten. Harvemmin käytössä olevia voi työntää vielä tuonne taaemmas.

Viikko sitten vietettiin Juhannusta. Me olimme kolmisin mökillä J:n ja siskoni kanssa. Teimme mojitoja ja kuuntelimme 90-luvun hittibiisejä. Todettiin, että melkein kaikista niistä on tehty uusi versio. Parempiko, siitä voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakin vanhaa kierrätetään myös musiikkibisneksessä. Viikonlopun aikana nähtiin myös sukulaisia, kavereita ja syötiin hyvin. Naurettiin, jutusteltiin ja muisteltiin vanhoja. Oli ihanaa.

Mojitoista tuli niin hyviä, että laitan ohjeen esille:
3 tl sokeria
2 rkl minttua (määrä ei ole niin tarkka)
puolikas lime
2 rkl limen mehua (se kaupan vihreä pullo)
6 cl vaaleaa rommia = Bacardia
jäämurskaa
vichyä

Ensiksi lasin pohjalle laitetaan sokerit ja mintut, joita hierotaan millä hyvänsä kapustan päällä. Sokerin rakeisuus saa hyvin mintun aromit esiin. Sitten laitetaan puolikas lime lohkoina ja taas puserrellaan kapustan varrella. Annostellaan Bacardi, töräytetään limemehua suoraan pullosta ja lisätään jäämurskaa reilusti. Täytetään lasi vichyllä. Sitten jokainen voi itse pillillä vielä sekoitella ja puserrella limejä ja minttuja. Nämä on niin hyviä, että hujahtaa hetkessä kurkusta alas.

20180622_120930

Toin sulle horsman, se rentunruusu on! Itselle ja kaverille kans

20180622_17260220180622_172609

20180622_200253

Nam! Nämä mojitot oli makoisia.

Juhannusaaton perinteisiin kuuluu siirtolapuutarhassamme yhteinen lipunnosto ja juhannuskahvit. Samassa yhteydessä annetaan kunniamainintoja yhdistyksen jäsenille. Yhtä jäsentä kuvailtiin näin: ”Tämä henkilö on aina iloinen, reipas ja hymyilevä. Hän on myös avulias ja levittää ympärilleen hyvää mieltä. Uutena puutarhurina hän on sitkeä ja sisukas eikä pelkää työtä, jota palstalla tulee riittämään.” Tippa tuli linssiin kun kuulin, että se olin minä.

Muistoksi tästä sain kortin, jossa oli oiva mietelause. Unelma on paras perusta tulevaisuuden luomiselle. Näin se on ainakin omalla kohdallani ollutkin. Ensimmäinen suuri unelma oli oma hevonen, toinen työelämän oravanpyörästä hyppääminen ja kolmas siirtolapuutarhamökki. Muitakin unelmia on ollut, joista kaikki ei toki ole toteutunut. Joitain on vielä mahdollista toteuttaa ja joistain olen itse päättänyt ettei ne olleetkaan minua varten. Mutta unelmoitu on. Ne kantavat ja vievät eteenpäin. Ovat voimavara. Sitten huolestun jos unelmat loppuvat.

Mukavaa alkavaa viikkoa!
Toivoo, Javis

IMG-20180622-WA0002

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s