Pääsiäisaskarteluja ja suuria suunnitelmia

Maaliskuun alussa odottelin jo kovasti kevättä ja pakkasten lauhtumista. Nyt 26. päivä samainen odotus jatkuu edelleen. Tuleviksi öiksi on luvattu 10 pakkasastetta ja luntakin on vielä varmaan puolimetriä sulamatta. Mökkipihan näkymät eivät olleet eilen kummoiset ja maata näkyikin vain eteläseinustalla pieni läikkä. Meidän puutarhalla oli suunnitelmissa laittaa pääsiäiseksi huoltorakennukseen lämpimät vedet päälle, jotta olisi mukava aloittaa kevättyöt tulevana viikonloppuna. Eipä siellä taida voida vielä juuri muuta tehdä kun puita leikata, joten katsotaan pitäydytäänkö suunnitelmassa. Auringon paistetta on sentään piisannut ja yritänkin nauttia siitä täysin siemauksin. Sää kun on mikä on ja sille ei pieni ihminen mitään voi vaikka kuinka harmittaisi. Ei kannata tuhlata aikaa harmitteluun ja sitä paitsi tässähän kuume nousee vaan entisestään.

20180321_144029
Olen suunnitellut itselleni tulevalle mökkikaudelle jo useamman projektin, mutta yritän olla armelias itselleni ja tehdä sen verran kuin huvittaa. Tällä hetkellä ykkösprojektilta vaikuttaa lämpimän varaston muuttaminen makuusopiksi. Haasteita siinä tuottaa eritoten oven vaihto. Mitä jos karmit ja saranat ei istukaan ja lopputulos on ei ovea ollenkaan? Mistä se katsotaan onko ovi oikea vai vasenkätinen? Minulla on jostain syystä yleensä vankka usko omiin kykyihini tämmöisissä puuhissa. ”Mitä ei itse osata, se opetellaan” on isäni motto ja se on aika hyvin iskostunut myös tyttäreen. En osaa pelätä epäonnistumista niin paljoa ettenkö edes yrittäisi. Rakennettiinhan me ulkovarastokin ihan minun pään mukaan ja toisen talven on pysynyt jo tukevasti tolpillaan. Katsotaan miten tämän projektin käy. Pidän teitä ajantasalla.

20180321_144328

Kevään viipymisestä huolimatta Pääsiäinen tulla jollottaa vauhdilla. Eilen oli Palmusunnuntai ja innostuin jo vähän aikaa sitten askartelemaan pääsiäiskoristeita. Tipuja, pupuja, sulkia ja leikkonarsisseja. Eipä siihen tunnelmaan kummempia tarvita. Tipujen mallit yhdistelin useista eri ohjeista. Tästä silmät, tuosta muoto ja kolmannesta töyhtö pään päälle keikkumaan. Tipujen lapsellinen tyyli saa minut iloiseksi vaikkei olekaan niin tyylikäs. Tikkaripupujen idean bongasin pinterestistä ja tein niistä oman version. Samalla tein valmiita askartelupaketteja minigrip pusseihin sisältäen kaiken tarpeellisen tikkaripupuihin. Tämmöiset paketit lähtivät eilen virpojienkin matkaan. Askartelu on hauskaa puuhaa ja lapsille myös kehittävää toimintaa, joten laitankin ohjeet tähän loppuun jos joku haluaa kokeilla.

20180315_135720

Toivottavasti seuraavalla kerralla olisi jo vähän vihreää näkyvissä! Ihanaa Pääsiäistä ja levätään nyt kun vielä voidaan. Kevät taitaa myöhästyä sen verran, että huhti-toukokuussa pitää kiirettä puutarhassa.

Terkuin, Javis

Tikkaripupu
1. Tee styrokspallon keskeltä reikä läpi esim. sukkapuikolla tai paistomittarilla. Työnnä tikkarin tikku styrokspallon läpi. Pyöräytä tikkarin suojapaperi mahdollisimman tiukasti tikun ympäri ja kierrä palloa varovasti alaspäin.
2. Leikkaa piipunrassista noin 12 cm pala ja taita se puoliksi. Kierrä avoimet päät yhteen saadaksesi aikaan pupun korvan. Työnnä korvat styrokspalloon tikun molemmin puolin. Voit tehdä pienet apureiät korvia varten sukkapuikon kärjellä.
3. Piirrä tussilla pupulle kasvot.
4. Leikkaa noin 60 cm ja 15 cm pätkät valkoista lankaa. Pujota lyhyt pätkä haarukan keskimmäisten piikkien väliin ja kierrä pitkä lanka piikkien ympärille. Tee lyhyestä pätkästä solmu vyyhdin ympärille ja kiristä. Tee vielä toinen solmu ja leikkaa lankalenkit auki. Pörrötä langat tupsuksi ja tasoittele lankoja saksilla tarvittaessa.
5. Leikkaa kartongista pupun jalusta ja laita takaosaan kaksi askarteluliimatäplää.
6. Aseta tekemäsi tupsu taaempaan liimatäplään ja tikkari etummaiseen. Pidä tikkaria
paikallaan vähintään 30 sekuntia. Irroita ote varovasti ja katso pysyykö tikkari pystyssä.
Tarvittaessa voit tukea pupun esimerkiksi kahden kahvikupin väliin kuivumaan. Anna
kuivua rauhassa ja pupusi on valmis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s