Thaimaan lomaterkut

Terkut Thaimaasta! Suuntasimme J:n kanssa pienelle hermolomalle maapallon toiselle reunalle. Sinne missä palmupuut on puita vain ja hiki virtaa suomalaisen selkäpiitä pitkin. Hermolomaa emme suinkaan tarvinneet saati saaneet toisistamme, mutta pitkään Pohjolan talveen sitäkin enemmän. Tämä oli vasta minun toinen Thaimaan reissu ja kohteeksi valittiin yhdistelmäloma Krabilla ja Koh Lantalla. Tammikuun puoliväli on meille mieluinen ajankohta lähteä lämpöön. Palatessa tuntuu, että nyt on talvi selätetty ja kevät tulee äkkiä. Onhan jo kohta helmikuu!

Ennen reissua tutkailimme kovasti säätiedotuksia ja meinasikin jo ehtiä suru puseroon. Pilviä ja sadetta melkein joka päivälle. Mitä opimme? Älä luota Thaimaan ennustuksiin. Sää oli erittäin vaihteleva ja erittäin hyvä. Tuli vettä saavista kaatamalla niin, että Luonto Äiti sekä räystäs tarjosivat suihkulähteen, jossa sai kunnon niskahieronnan kuin Mäkelänrinteen poreissa konsanaan. Kuumahan siellä on joka tapauksessa ja pian jo huomasinkin pilvien olevan siunaus ja helpotus paahtavan auringon poltteessa. Ja sitä poltetta ja paahdettahan riitti myös. Liekö vanhuus iskenyt jo kolmekymppisenä kun grillivartaana tirisemisen sijaan se varjoinen aurinkotuoli kutsuu kovemmin..

No niin, mutta sitten Krabiin. Minä en mielelläni anna vahvoja matkasuosituksia millekään paikalle, koska jokaisen yksilöllinen kokemus muodostuu niin useasta seikasta. Siihen vaikuttaa jo ihan perusluontosi lisäksi kaikki sattumanvaraiset asiat. Jos vaikka lomaviikkosi aikana sataa joka hiivatin päivä ja lisäksi iskee turistiripuli niin helposti koko paikasta jää paha maku suuhun. Tämän alustuksen lisäksi vielä mainittakoon, että olen nopeasti kyllästyvää sorttia. Senpä takia eritoten Krabi oli mieleeni. Jonkun mielestä kauhea turistirysä, minun mielestä monipuolinen. Resortit on noilla leveillä niin ihania, että niissä pääsee ihan toisiin sfääreihin kadun varresta. Meidän resortin keskellä lipui laguuni, jossa uiskenteli kaloja ja pieniä varaaneja. Gekkoja vilisteli pitkin seiniä ja sammakot kurnuttivat sateen jälkeen. Rannalla pötköttelyyn Krabin rantsu on aika kapea, mutta pitkähäntäveneellä hujauttaa läheiselle Railayn saarelle hintaan 100 bathia suunta per nenä. Eli noin  2,50 euroa. Siellä voi myös kiipeillä karstikallioita pitkin ja käydä sukeltamassa. Itse en ole kummastakaan kiinnostunut, mutta vinkiksi niille jotka ovat. Krabilta pääsee helposti ja edullisesti botskilla myös muille saarille. Phi phiille matka taisi maksaa 300 bathia eli pyöreästi 7,5€. Ja näiden lisäksi siellä on sähinää ja katseltavaa. Minä viihdyn hyvin kadunvarren kuppiloissa ihan ihmisvilinää tuijotellessa.

Koh Lanta sopii paremmin sellaiselle joka haluaa makoilla rantatuolissa baldakiinin alla ja katsella auringonlaskua. Siellä rannalla kulkee iltaisin harvakseltaan porukkaa ja kaikki hiljenee viimeistään klo22.  Mielestäni sekin oli kaunis saari ja Long Beach upea, mutta tosiaan vähän turhan hiljaista. Mutta Lantalla oli yksi aivan upea juttu mitä ei löydä Krabilta ja siitä kerron toisella kerralla lisää. Pieni pala sydäntä jäi sinnekin.

Hieman matkan jälkeistä huumaa kyllä lannistaa katala tuliainen. Sanotaan nyt vaikka niin, että viimeiset päivät on ollut hyvä pysytellä lähellä vessanpönttöä. Yritän ajatella vaan, että paljon matkustavalle näitä sattuu vaikka kuinka yrittäisi miettiä syömisiään ja hygieniasta huolehtia. No, mutta tässä vahan kuvakokoelmaa reissulta ja Koh Lantaan palaan vielä myöhemmin.

Toivoo, Javis

IMG-20180114-WA0003

Krabin hotellin keskellä virtasi laguuni.

IMG-20180114-WA0001

IMG-20180114-WA0005

Varaanin votkale ilmestyi aurinkotuolini taakse.

20180118_113251

Hotellin versio riippukeinusta. Tuossa oli mukava pötkötellä.

20180114_103356

Pilviselläkin säällä saa olla varovainen ettei polta ihoaan.

20180117_101118

Hong Islands saarihyppely

20180117_101135

Pikaveneellä matka saarilta toisille sujuu sutjakkaasti.

20180117_11051820180117_134056

20180117_121627-1

Isompi varaani eli kommodori. Tämän myrkky estää verta hyytymästä eli pureman saatuaan vuotaa kuiviin ilman hoitoa.

20180117_134058

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s