Kissa ulkoilukaverina?

Törmäsin Facebookissa vähän aikaa sitten Reissukissa-Pessiin ja ”hänen” blogiinsa. Idea on yksinkertaisuudessaan minusta älyttömän hyvä ja tuore. Kissa ulkoilee ja käy retkillä perheen koirien joukossa. Ajatus lenkkeilevästä kissasta on minulle aivan uusi ja tarkemman pohdiskelunkaan jälkeen en oikein keksi syytä miksi. Miksi kissat mielletään pelkästään joko sisäkissoiksi tai ulkokissoiksi vaikka koirien ulkoilutuksella on pitkät perinteet? Luulisi kissojenkin kaipaavan virikkeitä siinä missä koirienkin? Ja liikunta on kaikille eläville hyvästä.

20171124_125326

Kuva on lainattu Reissukissa Pessin blogista.

Minä en valitettavasti voi tituleerata itseäni kissaihmiseksi ja tietoni kissoista on hyvin rajalliset. Tykkään kyllä kissoista, mutta niiden sielunelämä ei ole kovin tuttua. Pitkään ajattelin, että kissat ovat epäluotettavia. Yhtenä hetkenä kehrätään ja halutaan rapsutusta ja seuraavana jo kynsästään tahi purraan. Nykyään mielipiteeni on vähän lieventynyt, mutta varuillani olen kissojen kanssa edelleen.

Mutta takaisin aiheeseen ja ihmetykseen. Tämä Pessi-kissa on nuori ja innokas lenkkeilijä. Se kulkee flexissään porukan etunenässä ja johdattaa kuuden koiran letkaa perässään. Porukka viipottaa pitkin kansallispuistoja ja syö eväitä välillä. Voisin kuvitella, että muutkin kissat nauttisivat tuollaisesta ulkoilusta. Kissojen vapaana pitäminen on kaupungissa kiellettyä ja tietenkin myös vaarallista, mutta miksi se toinen vaihtoehto on jättää kissa kokonaan neljän seinän sisälle? Nuoret kissat ovat villejä ja antavat kyytiä kotona milloin millekin niin eikös tämä olisi oiva tapa kanavoida pursuavaa energiaa? Elämänsä sisällä elänyt kissa on taatusti peloissaan ulkona, mutta jos totutuksen aloittaisi pennusta lähtien, niin kuin koirilla, niin uskoisin valtaosan kissoistakin nauttivan ulkoilusta.

Olimme äsken Dino-koiran kanssa lenkillä räntäsateessa. Keli oli juuri sitä mitä koiran ilmaksi kuvaillaan. Räntää tuli lähes vaakatasossa ja se oikein pisteli poskia. Pohdin, että kyllä me koiranomistajat olemme sitkeitä. Säässä kuin säässä on ulkoiltava. Ja jälleen kuin jonkin mystisen vetovoiman aikaansaannoksena törmäsimme mieheen ulkoiluttamassa kissaansa. Kissa kävi heti vaanimaan maahan ja tulkitsin sen sellaiseksi eleeksi, että nyt kannattaa kiertää vähän kauempaa. Mielelläni olisin sanasen vaihtanut miehen kanssa, mutten uskaltanut mennä lähemmäksi. Parivaljakon ohitettuamme käännyin katsomaan taakseni. Kissa sipsutteli flexi kireällä menemään ja varsin terhakkaasti. Somessa olisi nyt oiva paikka muidenkin tehdä pee ärrää kissojen ulkoilutuksen puolesta. Reissukissa-Pessin blogiin pääset tutustumaam tästä:

http://reissukissa-pessi.blogspot.fi/?m=0

Kertokaahan nyt onko tämä ihan hullu ajatus? Toivoo, Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s