DIY Ompele pehmolelu lapsen vaatteesta

Heipparallaa! Vihdoin kiivas työputki on takana ja ehdin taas tekemään käsitöitä. Voinkin tähän samaan syssyyn kertoa, että avaan käsityöverkkokaupan marraskuun aikana. Tuotteina siellä tulee olemaan ainakin nyt alkuun virkaamiani korviksia ja heijastavia tuotteita. Lisäilen tuoteryhmiä sitten kun pääsen vauhtiin. Tuotekehitys on hidasta, koska haluan tarjota myyntiin vain 100% kauniita tuotteita, joista olen itse ylpeä.

Tämän päivän postaus koskeekin palvelua, jota tarjoan myös verkkokaupassa. Nimittäin ”mittatilauspalvelua”, jossa voi teettää oman lapsen rakkaasta vaatteesta elefantin tai nallen muistoksi. Vanhemmilla ja lapsilla tuntuu olevan arvokkaita muistoja vaatteista, jotka päällä vauva on tuotu synnytyslaitokselta kotiin tai joita on muuten käytetty ja kenties kuvattukin paljon. Lasten kasvaessa vaatteet jäävät varastoon lojumaan kun niitä ei saa kivasti näytille. Tähän postaukseen sain serkultani hänen poikiensa vaatteita, joista loihdin yhden kumpaakin.

Sekä elefantin, että nallen kaavat olen muokannut itse löytämistäni useista eri pehmolelujen kaavoista ja niitä on nyt hiottu viimeiseen tiimaan, jotta saan iloisen näköiset ja omaan silmääni kauniit pehmot aikaan. Tekemiäni kaavoja en suoraan viitsi jakaa, olkoon ne minun businessalaisuuteni, mutta haluan kuitenkin linkittää tähän kaksi sivustoa, jotka saattaisivat inspiroida sinuakin ompelemaan. Myös googlaamalla ”soft toy tutorial” löytyy lukematon määrä ilmaisia kaavoja, joita voi yhdistellä ja soveltaa oman maun mukaan. Jos vain osaat ommella niin kokeile! Näpräämistä ja hyviä hermoja tekemiseen vaaditaan, mutta ompelu sinänsä ei mielestäni ole vaikeaa. Korostan vielä, että linkittämieni sivujen kaavat eivät ole omiani ja ne on tarkoitettu vain yksityiseen käyttöön.

Nallen kaavat:
Tällä kaavalla nallelle tulee kapea kaula, joka ei mielestäni ole kaunis, mutta muuten nallukka on yksinkertainen ja helppo ommella:
http://whip-stitch.com/vintage-style-teddy-bear-pattern-tutorial/

Elefantin kaavat:
Tämä kaava on söpö ja helppo ommella, mutta vain kaksijalkainen. En siis tiedä pysyykö elefantti pystyssä ilman tukea.
http://birchfabrics.blogspot.fi/2013/07/free-pattern-tutorial-henry-helga.html?m=1

Mutta nyt kuviin valmiista pehmoista! Materiaalina minulla tosiaan oli koon 92 samettihaalari ja koon 60 trikoopaita. Elefanttiin tarvitaan enemmän kangasta, mutta nallukka tulee vaikka pikkuruisesta bodysta kun kädet ja jalat tehdään omina osinaan. Hauskimman näköinen pehmosta tulee jostain kuviollisesta kankaasta tai vaikka raidallisesta kuten nämä minun mallini. Yksivärisestä saattaa tulla hiukan pliisu ja siihen voisikin harkita yhdistävänsä eri osiin vaikka kahta kangasta. Vaihtoehtoja on niin paljon kuin on mielikuvitusta. Pehmot on valmistettu huolellisesti ompelemalla kaikki osat tiukasti kiinni ja täytetty pumpulilla eli 100%:lla puuvillalla, mutta niillä ei ole CE-merkintää ja näin ollen ne ovat tarkoitettu ensisijaisesti koriste-esineiksi.

20171027_103502

Elefantti lapsen vaatteesta. Tästä tuli aivan ihana.

20171027_103550

Nallukalla on rusetti kaulassa.

20171026_203040-1

Serkun pojille tekemäni kaverukset.

Käsityöt on terapeuttinen harrastus, jossa ajatukset saa tehokkaasti harhautettua töistä ja stressaavista asioista. Suosittelen kokeilemaan, mutta jos sinulla ei ole osaamista, kiinnostusta taikka aikaa itse tekemiseen niin kohta voit ostaa ompelupalvelun minulta. Kyllä me kaikki tänne mahdutaan!

Ihania hetkiä käsitöiden parissa juuri Sinulle! Toivottaa Laura eli Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s