Ihana Santorini

Blogissa on ollut taukoa, koska minulla on meneillään kesäloman viimeinen osuus ja olen käyttänyt ajan juuri siihen. Lomailuun. Nyt on viides päivä ihanalla Santorinin saarella ja tässä aurinkotuolissa on mukava kirjoitella kuulumisia. Santorini on siis yksi Kreikan kauneimmista saarista ja kreikkalaiset postikortit on kuvattu usein juuri täältä, Oian kaupungista. Santorinilla on vuodessa 360 sateetonta päivää, joten kylmän suomalaisen kesän jälkeen tämä on taattu kohde auringon nälkään. Todennäköisyys, että yksi niistä viidestä päivästä osuisi juuri sinun reissullesi on haviävän pieni. Aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja lämpöä on karvan alle 30 astetta. Illaksi lämpötila laskee noin 20 asteeseen ja on mukavan viileää.

20170903_092932

20170904_155722

Santorini on viiden saaren rypäs, joka on aiemmin ollut yksi pyöreä saari, mutta vuoden 1300 e.a.a. raju tulivuoren purkaus muovasi sen nykyiselleen. Meidän hotelli on Thira-pääsaaren Kamarin kaupungissa sijaitseva hotelli Polydefkis. Tätä hotellia suosittelen lämpimästi kaikille. Meidän huone on tilava juuri remontoitu kaksio, jossa on iso parveke. Sieltä on näkymä pienelle allasalueelle, jolla on hyvin rauhallista. Isommalle allasalueelle on mahtunut joka aamu hyvin eikä ole tarvinnut leikkiä sitä raivostuttavaa pyyheleikkiä mitä joissain kohteissa. Hotelli on remontoitu viimisen päälle ja ihmiset mukavia. Hotelli sijaitsee ihan pelipaikoilla, joten tästä on lyhyt matka joka paikkaan. Suosittelen lämpimästi.

20170906_151221

Olemme vierailleet ihanissa paikoissa, kuten Emporion (kreikkalaisittain Empereio) labyrinttimaisessa kylässä, vanhassa pääkaupungissa Pyrgoksessa, käyneet maistelemassa viinejä sekä katsomassa maailman kauneimmaksi tituleerattua airingonlaskua Oiassa.

20170906_14202220170906_14272520170906_14175420170906_14155120170906_164857

Tunnelmia on mahdoton välittää kuvin tai sanoin. Ne olisi parasta kokea itse paikan päällä. Auringonlasku Oiassa oli yksi sellainen hetki, mitä kotiympyröissä ei vaan voi kokea. Strogoli-ravintolan kattoterassilla pääsee nauttimaan upeasta ruoasta, drinksuista, loistavasta palvelusta ja tietenkin siitä maailman kauneimmasta auringonlaskusta.

Santorinin kerrotaan usein olevan hintava paikka, mutta meidän kokemuksen mukaan hintataso on ihan maltillinen. Ruoka on ollut hyvää joka ravintolassa ja palvelu ollut ystävällistä. Vaatteita ei olla shoppailtu, koska se ei muutenkaan kuulu yleensä osaksi meidän reissuja ja niiden hintatasosta täällä en osaa sanoa. Kreikan kohteet ovat harvoin pettymyksiä ja Santorini on lunastanut kaikki odotuksemme. Täällä on ihanaa! Vielä olisi pari päivää aikaa nautiskella ja tarkoitus olisi vuokrata skootteri ja lähteä huristelemaan ympäri saarta.

Aurinkoisin terveisin, Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s