Kyllä on mukavaa

Kyllä on mukavaa kun linnut syö sinun kirsikat. Huolella vaalimasi puu on tehnyt yhteensä 12 raakiletta. Ensin häviää muutama ja laitat verkot. Ei auta mitään ja taas häviää pari. Sitten laitat harson. Kas, tuuli on tuivertanut sen sivuun ja taas on mennyt punertavia mollukoita parempiin suihin. Jäljellä on yksi. Kokeilet viimeistä mieleesi tulevaa keinoa. Luumutomaattirasia. Hyvin muuten pysyy tuulesta huolimatta! Jos ne linnut tuonkin selvittää niin alan itkemään. Olis ihan kiva edes maistaa miltä Huvimaja maistuu. Ensi kesänä viritän kirsikalle teltan.

20170804_200146

Kyllä on mukavaa kun mansikat menee pilalle a) sateen tai b) muurahaisten vuoksi. Syyllinen ei ole vielä varma ja selvinneekö koskaan. Ne mitä ehdin maistamaan oli onneksi aivan mielettömän hyviä. Harmitusta on aiheuttanut sekin, että minun kahdeksan avomaankurkun taimea onkin sellaista lajiketta, jotka tekee kurkun päädyn karvaan makuiseksi. No on ne muuten ihan hyviä kunhan vaan leikkaa sen kahden sentin pätkän pois. Satoa kyllä tulee runsaasti. Omenapuulla ei mene sen paremmin. Siinä on neljä omppua, joista jokaisessa on rupia. Sanomattakin lienee selvää ettei neljästä taimesta tänä vuonna tullut vatun vattua. Yhtään ei vatuttanu. Eipä.

20170805_202524

Oma maa mansikka.

20170806_134433

Lintu on tainnut maistaa tätäkin.

Punaherukan kasvatus on ollut tänä vuonna erityisen mukavaa. Pensaissa on ollut useissa oksissa runsaasti raakileita, mutta sitten iski joku näivetystauti. Rehevät oksat on kuihtuneet yksitellen pois. Melkeinanoppikin joutui opastamaan melkeinappiukkoa ettei söisi neljää herukkaa enempää. Muuten ei jäisi meille mitään.

20170806_134420

Siinä se ranka nyt törröttää.

Päärynässä on kaksi raakiletta. Panen toivoni niiden varaan. Pottua, lehtikaalia,kesäkurppaa, salaattia ja raparperiä on tullut runsaasti. Raparista on riittänyt mehuksikin. Herneitä ja tomaattejakin jonkun verran. Kiitos Luontoäiti niistä. ❤

Säästä en edes aloita. Onneksi on kuitenkin lähikauppa eikä tästä ole elanto kiinni.

Turha odotella sadonkorjuujuhlia, toivottaa Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s