Mökkikeittiön päivitys D-C-Fixillä

Kuten ehkä aiemmasta postauksesta muistattekin meidän mökkikeittiö oli aivan kamala. Ovet oli keltaisen puun väristä kalustelevyä ja välitila ruskeanvihreänkukallinen kammotus. Alusta asti oli siis selvää, että siihen oli tultava muutos. Kuulun Facebookin D-C-Fixaajat ryhmään ja päätin kokeilla itsekin. Kyse on siis sisustukseen tarkoitetuista kontaktimuoveista, joita myydään rullissa. Kuoseja on kymmeniä ja rullien koot alkavat 45cm leveästä ja 2m pitkästä pätkästä ylöspäin. Muovi on aavistuksen paksumpaa kuin se muovi, jolla lapsena päällystettiin koulukirjoja. Eikä tähän sisustusmuoviin tule niin helposti ilmakuplia. Onneksi! Muistan vieläkin elävästi miten viivottimella vedettiin ilmakuplia pois ja ne joita ei muuten saatu pisteltiin neulalla rikki.

IMG-20160829-WA0003

Tästä lähdettiin liikkeelle

Ensimmäinen ovi oli hankalin. Otimme ovet saranoilta ja poistimme vetimet. Aloimme kiinnittämään muovia oven lyhyen sivun suuntaisesti ja alku lähtikin oikein hyvin menemään, mutta sitten tuli ilmakuplia. Ei saatu niitä nätisti pois vaikka yritettiin lastalla ja plussakortin reunalla työntää keskeltä reunoja kohti. Ei auttanut muu kuin irrottaa koko kalvo ja kokeilla uutta taktiikkaa. Toisella yrittämällä aloitettiin kiinnitys ovien pitkän sivun suuntaisesti ja tämä tapa toimikin paljon paremmin. Joitakin ilmakuplia tuli, mutta ne sai kädellä työntämällä pois. Kulmista leikattiin ylimääräiset pois ja taitettiin nätisti. Fixattiin vain kaappien ulkopuoli, jotta ovet saavat ”hengittää” toiselta puolelta. Muovi on kuitenkin aina muovia.

20170803_200054

Kulmat taitettiin näin ja sisäpuolet jätettiin paljaiksi

Tehtiin ekana kesänä vai alakaapit kahdestakin syystä. Ensimmäinen ja merkittävin syy oli se, että aika ja jaksaminen yksinkertaisesti loppui ensimmäisenä mökkikesänä. Sillon oli niin paljon kaikkea hommaa ulkona. Hedelmäpuista lähtien piti istuttaa kaikki eikä vaan yksinkertaisesti jaksanut keskittyä mihinkään sisustusjuttuihin. Toinen syy oli se, että halusin nähdä miten D-C-Fixit kestävät talven kylmillään olevassa mökissä. Nyt voin yhden talven jälkeen sanoa, että erittäin hyvin. En huomaa mitään eroa eikä ne näytä kärsineen lainkaan. Muutenkin olen ollut oikein tyytyväinen tähän valintaan. Fixit on ihan yhtä helppo pitää puhtaana ja ainakin tällä meidän käytöllä ovat säilyneet naarmuitta ja oikein siistinä. Näitä voi ostaa mm. Bauhausista, K-raudasta, Etolasta ja useista verkkokaupoista. Kahden metrin pätkän hinnat vaihtelevat 5-10 euron välillä riippuen muovin leveydestä. Netistä löytyy myös paljon opetusvideoita ja ideoita mihin kaikkeen Fixiä voi laittaa.

20170802_204522

Aamuisin katselen tuosta ikkunasta ulos. Laitan kahvin porisemaan ja voitelen leivän. Naapurin Liisan ja Jussin puolelta näkyy vuorollaan kauniit pionit, päivänliljat, kärhöt ja kultapallot. Niiden kukinnoista huomaa kesän etenemisen. Nyt ikkunassa huojuu kaksimetriset kultapallot vasta nupuillaan. Se kertoo yksivuotiaalle puutarhurille, ettei kesä ole ohi.

Aurinkoista elokuuta toivottaa,

Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s