Lomatunnelmia

Minä olen ollut tässä jo reilun viikon kesälomalla ja torstaina oliskin aika palata taas töihin kahden viikon lomailun jälkeen. Onneksi elämässäni on työkuviot tällähetkellä sellaiset ettei ajatus työhön paluusta ahdista. Toisinkin on joskus ollut. Pitkään olin tilanteessa, jossa jo sunnuntai iltapäivästä ahdisti edessä oleva työviikko. Elin viikonloppuja ja seuraavia lomia varten ja niitä odottaen. Olen tosi kiitollinen kolmen neljän vuoden takaiselle epävarmalle ja pelokkaalle itselleni, joka uskalsi kuitenkin tehdä sen muutoksen omaksi parhaakseen. Soraäänistä huolimatta. Tiellä on tiensä vanki, vapaa on vain umpihanki.

No joo, se siitä. Nyt tähän lomaan. Ratsastusleirin jälkeen olen ollut koko ajan mökillä. J on käynyt täältä käsin töissä ja ollut muuten seuranani ja tietysti Dino on seurannut mua varjon lailla. Monesti ollaan puhuttu siitä miten täällä mökillä on niin eri tunnelma vaikka ollaan vaan kolmen kilometrin päässä kotiosoitteesta. Ei telkkua ja nettikin toimii vaan ulkona tai lasikuistilla. Niin ärsyttävää ja samalla kuitenkin jonkun sortin siunaus. Täällä tehdään muita asioita.

Parina päivänä saatiin seuraamme myös kaksi pientä huliviliä. Ystäväni lapset. Vilinää ja vilskettä riitti, mutta on ne ihania. Niin aurinkoisia ja kilttejä. Ja ne jutut. Mielenkiinnolla kuuntelen pienten ajatuksenjuoksua. Naurua ja kiherrystä. Yhtenä päivänä leikittiin kolmisin perhettä, jossa minä sain lapsilta tehtäväksi esittää nukkuvaa. Siinä on leikki meikäläisen makuun. Tähän suostun jatkossakin.

20170719_123648

Lomalla olen puuhastellut myös puutarhajuttuja. Kerännyt kukkia maljakkoon ilahduttamaan. Tehnyt uuden kukkapenkin. Rakentanut viiniköynnöksille majaa. Tuunannut lipastoa. Tehnyt soppaa oman kasvimaan aineksista. Kutonut villasukkaa. Kävellyt koiran kanssa. Herkutellut mansikoilla. Leiponut karjalanpiirakoita ja äheltänyt vessan ilmastointiputken asennuksessa. Tiedä mitä vielä ehdin parin tulevan päivän aikana.

20170719_110954

20170721_163038

20170722_173359

On se hyvä palata välillä ihmisten ilmoille.

Lomaterveisin, Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s