Risuja ja ruusuja

Mä oon ihastunut kukkiviin köynnöksiin ja kärhöjä onkin nyt kolme kappaletta. Lisäksi laitoin tälle kesälle ruusupapua, joka on myös nopeakasvuinen ja tuen vaativa. Näin ollen erilaisia tukia on meidänkin pihaan kertynyt. Syksyn alennusmyynneistä voisi katsella löytöjä, mutta toisaalta tykkään myös luonnonmateriaaleista ja itse väsäämisestä. Omasta pihasta löytyy vanhan luumupuun oksia ja orapihlajaa, mutta jälkimmäistä ei piikkien vuoksi oikein voi hyödyntää. Päätin kokeilla miten ne luumun oksat taipuisivat. Homma vaati erittäin pitkää pinnaa ja pari pullansyöntitaukoa kun hermo meinasi kokonaan loppua. Oksat murtuivat jos yhtään ahnehti taivutuksen kanssa. Tuumauksen jälkeen lyötiin J:n kanssa viisaat päät yhteen ja saatiin aikaan jokin tiipiitä muistuttava rakennelma.

20170720_201925

Mä tykkään tästä! Musta se uppoaa mukavasti maisemaan eikä ole liian hallitseva. Harmillisesti vaan se kärhö, jolle tämä tehtiin kuivui huolimattoman puutarhurin käsissä pystyyn. Luonnon voima on kuitenkin uskomaton ja alasleikkauksen jälkeen kärhö on jaksanut työntää esiin kaksi pienen pientä alkua. Se oli ilouutinen, koska pelkäsin kasvin päässeen jo niin kuivaksi, että juurikin olisi kuollut.

Lopputuloksen ollessa näin tyydyttävä päätin tarttua härkää sarvista toistamiseen. Tällä kertaa kohteena oli parklandin ruusu, joka tekee kukinnot terttuun. Ruusupuska on istutettu vasta kuukausi pari sitten ja se on kovin hentoinen. Kukintoa kuitenkin pukkaa eikä ohuet oksat jaksa kannatella terttua. Tästä lähdettiin liikkelle:

20170720_192838

Homma oli jälleen yhtä työlästä. Nyt oman hankaluutensa toi lisäksi nuo kukinnot joita piti varjella. Pari kepukkaa katkesi ja usko meinasi loppua, mutta sain kuitenkin tuen aikaiseksi. Lopputulos ei ole ihan napakymppi, mutta kelpaa ainakin toistaiseksi. ”Nuorena se on vitsa väännettävä” jäi pyörimään mieleeni ja mietinkin, että varmasti punonta olisi helpompaa ihan tuoreista vesoista. Täytyy opiskella aihetta lisää ja tehdä ensi vuonna kauniimpi ja korkeampi tuki. Mutta on noi ruusut vaan ihania! Lajike on Adelaide Hoodless ja sen pitäisi kukkia pitkään ja runsaasti. Toivotaan parasta!

20170720_201608

20170720_201628

Terkuin, Javis

2 kommenttia artikkeliin ”Risuja ja ruusuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s