Ensimmäinen blogi-kirjoitus

Olen jo pitkään pohtinut blogin perustamista, jotta saisin tavan kirjata ylös kaikki lukuisat projektini ja toisaalta myös jakaa ne muiden kanssa. Blogin tarkoitus on siis toimia päiväkirjana ja toisaalta myös jonkinlaisena portfoliona. Mihin, sitä en vielä tiedä. Minua kiinnostavia aiheita on kaikenlaiset omin käsin tehtävät projektit ja onnea tuottavat tapahtumat, hetket ja tekemiset. Elämän pienet ja suuret ilot. Ensimmäisenä haluan kirjoittaa pitkäaikaisen unelman täyttymyksestä. Omasta siirtolapuutarhamökistä.

Lapsuudesta saakka olin katsellut peltojen takana häämöttäviä pieniä mökkejä. Siirtolapuutarhat olivat minulle aivan tuntematon käsite ja päällimmäisenä ajatuksenani oli vain ihmetys siitä miten ystäväni nelihenkinen perhe mahtui asumaan kesät niin pienessä tilassa. Lähestyessäni kolmeakymmentä ikävuotta aloin kaipaamaan omaa tilaa missä toteuttaa itseäni. Halu nikkaroida, remontoida, rakentaa ja luoda oli niin kova. Samoihin aikoihin heräsi kiinnostus puutarhanhoitoon ja äidin kukkiviin perennapenkkeihin. Toisten nurkissa roikkuminen ei kuitenkaan ole lainkaan inspiroivaa vaan tarvittiin oma pieni kolonen maailmassa, jossa saisi tehdä juuri oman pään mukaan. Meni sitten metsään tai ei.

Kävi niin kuin elämässä usein, että jokin ajatus muistutteli itsestään säännöllisesti. Vedin puoleeni kaikki jutut aiheeseen liittyen. Televisiossa tuli ohjelma, jossa laitettiin siirtolapuutarhan piha uuteen uskoon ja samalla pääsi kurkistamaan miltä mökeissä näytti sisällä. Siirtolapuutarhuruus putkahti esiin työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa. Uutisissa kerrottiin kuinka Helsingin alueella nämä pienet mökit ovat tuhottoman kalliita. Meni kuitenkin vielä useampi vuosi ennenkuin ajatukset konkretisoituivat tekoihin. Edellisen suuren elämänvaiheen päätyttyä oli tilaa ja jaksamista täydentää sitä jollain muulla. Rupesin kartoittamaan mahdollisuuksiani hankkia oma mökki.

Samaisena keväänä oli myynnissä kolme yllättävän edullista mökkiä haluamaltani alueelta. Ilahduin tästä mahdollisuudesta, mutta samalla heräsi kysymys minkälaisia mörskiä siellä odottaa kun ovat näin halpoja. Menin katsomaan ensimmäistä ja rakastuin. Ihana punainen L-kirjaimen muotoinen mökki rauhaisalla kulmatontilla. Kuivakäymälä ja jopa oma suihkukin. Onneksi ihastuminen ei sumentanut linssejäni aivan täysin vaan hetken huokailun jälkeen näin totuuden. Mökki oli liian huonossa kunnossa tämmöisen rakennustaidottoman käsiin.

Punainen ihanuus kummitteli mielessäni kun menin katsomaan mökki numero kakkosta. Tylsä suorakaiteen muotoinen. Kuitenki patio mihin mahtuisi isokin ruokapöytä. Punaista ja ruskeaa lohkeilevaa maalia. Hoitamaton piha, mutta mökki itsessään hyvässä kunnossa. Ei vessaa saati suihkua.  Tylsääää!

Tässä välissä mökki numero kolme olikin jo myyty. Ajattelin, että skippaan koko projektin ja jatkan haaveilua. Päivien päästä rupesin kuitenkin pohtimaan, että itseasiassa suorakaide yhdellä avoimella tilalla saattaisikin olla L-kirjainta parempi vieraiden viihdyttämiseen. Hoitamaton pihahan olisi kuin valkoinen paperi, josta voisin tehdä sellaisen kun tahtoisin ja osaisin. Äkkiäkös yhden kuivakäymälän ostaa. Reipas tarjous sisään ja yllättäen mökki olikin minun.

IMG-20160829-WA0004IMG-20160829-WA0005

Terveisin, Javis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s